UNA RUTINA QUE CREA MOMENTS ÚNICS

 
A Centre Obert les coses succeeixen de manera màgica els divendres a la tarda, és curiós com tot ocorre a partir de la famosa frase de “A netejar mans!”.

Tot d’una, una tropa de nens comença la seva rutina. Se situen en fila i, de dos en dos, es van deixant les mans ben netes: sabó, aigua i paper perquè estiguin ben seques.

A continuació, es dirigeixen cap a la voluntària responsable de les cadires i, entre tots, les van col·locant al voltant de les tres taules. De vegades en posen menys, de vegades més, però sempre estan disposats a ajudar.

Quan tots estan asseguts, l’educadora aixeca la mà i el silenci regna la sala. 27 nens i nenes callats a l’espera de saber quina cançó serà la triada per beneir. Potser ¿Cooo teco teco et coté? ¿Nyam nyam? … A vegades tria la taula més atenta, altres els grans s’aixequen i comencen a cantar ells mentre tots els seguim i altres… simplement les educadores decideixen.

 

Encarregats de posar la taula, esperar que tots tinguin menjar per començar a menjar, tovallons ben posades, menjar a poc a poc… Són hàbits que cadascú ja coneix i els realitzen gairebé sense pensar, doncs porten molt de temps.

Una estona per xerrar i compartir experiències, a cada taula es creen moments especials per recordar. Finalment, s’activen els encarregats de recollir les taules, es guarden les cadires per després i a rentar dents! I tot passa de manera rutinària, sense perdre la diversió de cada cosa i valorant cada moment com si fos únic.

 

Comparteix!

    Tags: , ,

    No comments yet.

    Leave a Reply